Kako urediti mali stan

Ulaz u stan

Ljudi koji žive u malom stanu znaju koliko je svaki milimetar istog važan. Urediti ga da bude funkcionalan, ali opet i prostran, mnogima zadaje muke. Stručnjaci za organizaciju imaju razne trikove i olakšice za to. Neki tvrde da je manje više, sto bi značilo da prilikom stvaranje vizije o stanu u kakvom biste želeli da živite, obratite pažnju na to kakav bi raspored bio odgovarajuć za Vaš posao, hobi ili bilo koju drugu aktivnost koju bi odrađivali u njemu. Nekome ko radi od kuće bitno je da ima uredan i organizovan radni sto, mesto za odmor i slično. U nastavku možete videti neke od predloga stučnjaka za organizaciju malog stana, zajedno sa primerima koje možete pronaći u dobro poznatim prodavnicama poput IKEA, JYSK i Emmezeta.

Kukice i čiviluk

Dobro organizovan ulazak u sam stan je veoma bitan. Znamo i sami koliko gužve nastaje u njemu kada nam dođu gosti, mnogobrojne jakne, kaputu, zimi i kape, šalovi i ostale sitnice za koje nemamo prostor u samom ormanu, jer toliko stvari imamo i bez njih. Rešenje za to su čiviluk i kukice koje možete okačiti na zid. Sjajno rešenje, bez stavljanja na stolicu, naslon kreveta i sve ostale alternative koje se koriste.

IKEA GULDHÖNA Vertikalna vešalica
IKEA TJUSIG Vešalica za vrata/zid
Emmezeta Zidna vešalica sa 4 kukice Wood

Polica za odlaganje

Koliko puta Vam se desilo da žurite, a ključ od stana Vam je ostao negde i ne možete da ga nađete? Sitne stvari se češće gube u malim prostorima. Izgubljeni i neplaćeni računi, kazne i razni papiri koji se lako zature i zagube. Police za zid su odlične za tu namenu. Lako se montiraju, možete ih naći u raznim dimenzijama, bojama i dizajnu, za veoma pristupačan novac. Možete ih postaviti u par redova gde god Vama odgovara.

IKEA EKBY ALEX Polica s fiokama
IKEA MÅLERÅS Postolje za sliku
JYSK Polica za ram. za sl. 60x7 bela

DNEVNA SOBA

Polica za knjige

Za ljubitelje knjiga, estetskog izgleda same sobe sa njima, čak i za one koji su svoju dnevnu sobu od 9 do 17h pretvorili u kancelariju, važno je da knjige budu lepo rasporedjene. Ključni elementi su da je funkcionalna, ujedno štedi prostor i poseduje dovoljno mesta za svo štivo koje posedujemo. Rešenje stručnjaka su uske visoke police, koje će biti iz jednog dela ili pak svaki deo zasebno. Na tržištu se mogu naći razne opcije.

IKEA LACK Spojene zidne police
IKEA BAGGEBO Biblioteka
JYSK Polica JANNERUP

Kutije za odlaganje

Ukrasne kutije koje dobijete za rođendane i razna dešavanja su odlične za odlaganje i organizaciju svih figurica, suvenira sa putovanja, nakita i ostalih stvaričića koji u prvom momentu lepo izgledaju na polici, dok u sledećem trenutku ih ima previše i ne znate šta bi sa njima. Ako su Vam kutije previše šarene i ne uklapaju se u Vašu zamisao, možete ih kupiti istog dezena u različitim dimenzijama.

JYSK Kutija JIMMI
JYSK Korpa FINNIAN
OKOV Set kutija Atmosphera Createur Dinterieur

Set stočića

Idejno rešenje za rođendane i razna okupljana velikog društva. Možete da uštedite na prostoru tako što ćete podvući stolove jedan ispod drugog kada vam nisu potrebni, ali kada prilika to zahteva, možete ih raširiti i dobiti veću površinu stola gde god Vam zatreba.

IKEA HAVSTA Set stočića
Emmezeta stočić Dice
Geppetto Klub set stočića

Podno ogledalo

Svi znamo da ogledalo otvora prostor, takodje i da je za žene bitno da to ogledalo bude veliko i dobro za fotografisanje. Koliko puta se desilo da ste pomislili „bilo bi dobro da je ogledalo malo okrenuto na drugu stranu“? Za tu misao je napravljeno podno ogledalo. Odlično je za male prostore, lako prenosivo i možete ga odložiti bez da Vam zauzima mesto.

Emmezeta Podno ogledalo Bijoux
IKEA IKORNNES Podno ogledalo

KUHINJA

Korpice za odlaganje

Slično kao i u dnevnoj sobi, u maloj kuhinji može brzo doći do zatrpavanja stvarima. U većini manjih stanova kuhinja i dnevna soba su spojene. Da bi ste napravili red, najbolje bi bilo da se sve stvari odlažu u malim korpicama. Lake su za održavanje i organizaciju hrane, kafe, začina, kesa za odlaganje i tome sličnom. Možete lako sortirati, odložiti iznad frizždera ili na policu, i time izbeći prosipanje sadržaja iz kesa, konstantno traženje ili gubitak prostora.

JYSK Korpa BJORN natur
JYSK Korpa MILAS

Podloga za sušenje sudova

Nažalost u nekim stanova ne postoji mesto za mašinu za sudove, a primer za što efikasnije i bolje sušenje opranog posuđa je podloga za sušenje. Proizvode se u različitim veličinama, lake su i prostrane za prosečnu dnevnu količinu sudova, takođe su jednostavne za korišćenje i održavanje.

IKEA KVOT Oceđivač suđa
IKEA KUNGSFORS Oceđivač za sudove

Komentari

  • Još uvek nema komentara.
  • Dodajte komentar